onsdag 28 mars 2012

Välkomnar våren med öppna armar och gottiga rullar

Våren är här! I skåne i alla fall, och den är sjukt välkommen. Slängde ihop dess officiella rullar för att hedra den. Vårrullar, om det var någon som fortfarande var lite osäker.
Fyllning:
300 g strimlade bambuskott
300 g edamamebönor
100 g rädisskott
1 gul lök
2-3 morötter
en skvätt sojasås
sambal olek
salt

Utöver fyllningen behövs givetvis ett gäng vårrullepapper, hur många som krävs till detta recept beror på hur mycket fyllning du vill ha i varje vårrulle. Men jag använde ca 15.

Koka edamamebönor i ca 3 minuter, häll av vattnet och separera bönorna från dess skidor. Hacka lök och skär morötterna i tunna stavar. Woka löken i olja och lite sojasås tills den mjuknat en aning, tillsätt sedan morötter och bambuskott. När morötterna börjar närma sig lagom konsistens (inte stenhårda men gärna lite tuggmotstånd) kan bönorna och rädisskotten röras ner i blandningen. Smaka av med sambal olek och salt. Låt blandningen svalna lite. Lägg upp lite fyllning på kortsidan av ett vårrullepapper, vik in långsidorna och rulla ihop till en tight rulle. Upprepa processen tills du inte har kvar mer fyllning. Rosta (eller fritera för den som är på det humöret) rullarna, kom ihåg att vända skarven nedåt om du väljer att rosta så att den fäster ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar