fredag 30 mars 2012

Dark Twisted Cupcakes

Jävlar i havet. För ett tag sedan bakade jag ett gäng riktigt lyxiga, mäktiga och vräkiga cupcakes. De var fantastiskt goda, men om du funderar på att replikera dessa vill jag lägga in ett tips om att ha kylskåpskall sojamjölk till hands. Annars överlever man inte länge.

Grund:
2 bananer
3 dl vetemjöl
85 g tysk marsipan&nougatrulle
1,25 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,8 dl socker
0,8 dl olja
1,6 dl sojamjölk
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao

Sätt ugnen på ca 180 grader celsius. Mosa bananerna med gaffel i en skål. Ta fram en annan skål och blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt och socker väl. Tillsätt olja, sojamjölk, vaniljsocker i skålen med mosade bananer och blanda ordentligt så att bara små klupar finns. Häll i av innehållet från skålen med endast torra ingredienser i skålen med banan lite åt gången under omrörning, tills dess att alla ingredienser finns i samma skål i form av en ganska slät smet. Fyll muffinsformar till cirka två tredjedelar, skiva marsipan&nougatrullen i lika många jämnstora skivor som antalet muffinsformar du fyllt upp. Tryck ner en marsipan&nougatskiva i mitten på varje muffinsform. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter (när det går att sticka i mitten med en tandpetare och få ut den ren är de klara). 

Topping:
2 dl sojavispgrädde
ca 1/2 dl kakao
2 tsk socker
85 g tysk marsipan&nougatrulle
1 näve hasselnötter
ca 30 g mörk choklad

Blanda sojavispgrädde, kakao och socker väl. Hacka hasselnötter och choklad grovt. Skiva marsipan&nougatrulle i lika många jämnstora skivor som du har cupcakes. När dina cupcakes svalnat helt kan de dekoreras med den kakaosmaksatta sojavispgrädden, tryckner marsipan&nougatskivan i sojavispgrädden och strö slutligen nötter och choklad över bakelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar