tisdag 13 mars 2012

Mildreds

I eftersviterna av en tenta bar det av till London! London är en fantastisk stad på många plan, men här kommer jag såklart fokusera på att redovisa resan i matväg. Första kvällen besöktes Mildreds som låg på 45 Lexington Street, Soho, London. Och förresten så har London ett helt stört och till synes ologiskt system när det kommer till nummer på husen så kolla noga på en karta innan om du inte känner dig hemma i staden.
Till förrätt blev det dumplings fyllda med vad som verkade vara sojafärs. Vårlök och sesamfrön hade dom sprinklat över och en god sojabaserad sås följde med på tallriken. Gött!
Till huvudrätt bjöds Sri Lankesisk sötpotatiscurry med cashewnötter och tomatsambal. Currygrytan var god och krämig men jag tror cashewnötterna skulle gjort sig bättre om de varit torrostade och inte fått vara i grytan utan strödda över rätten strax innan servering. Tomatsambalen var riktigt god men kanske aningen stark, lite svår att dosera.
En annan huvudrätt från menyn var deras hemmagjorda korv på kidneybönor och soltorkade tomater, på en bädd av potatismos och grönkål. En päroncidersås till det. Fint. Var lite tveksam till korven först men den växte ordentligt och när den var uppäten suktades det efter mer körv.
Från efterrättsmenyn; Kokosbanancheesecake!
Och en fantastisk raspberry and dark chocolate truffle. Jädrar i min lilla låda vad god den var, sjukt krämig och kakaon fick komma fram riktigt ordentligt samtidigt som hallonens sötsyrlighet fungerade som motvikt.
Mildreds är ett riktigt schysst ställe, inte billigt direkt, men väl värt pengarna. Fin atmosfär och trevlig personal trots högt besökartryck och tempo. Personen som valde musiken verkade dock vara lite av ett stolpskott (kändes som att han eller hon höjde volymen tills någon inte stod ut längre och sa ifrån, då sänktes ljudvolymen för att sakta klättra sig upp mot störande höga nivåer. Gång på gång.). Men på det stora hela var Mildreds en väldigt trevlig upplevelse, väl värd att återvända till. 4 av 5 glada skäggiga veganer får dom.

3 kommentarer:

  1. Okej, försökte kommentera innan, men det ville sig inte. FYFANSÅGOTTDETSERUTALLTING!!! var väl ungefär vad jag ville säga. Läste allting högt för mig själv och bara dreglade.

    SvaraRadera
  2. Alltså det var redigt gött, kan inte förneka det. Tror det hade varit ett ställe för sleazy så gå dit om du får läge! Mer Londontips comin' up! Stay tuned!

    SvaraRadera
  3. sv: dom var fantastiska, som vanligt. såg dom 2007 i göteborg på en liten klubbscen, inget slår den där första konserten, det var sånt sjukt tryck där inne!
    men de var fina på wow några år efter, och nu i konserthuset också :)


    det här ser för övrigt så sjukt gött ut!!

    SvaraRadera