torsdag 22 september 2011

Vem sa att grillsäsongen tar slut i augusti?

Ja, vad är det för ofog till hittpo att det bara ska grillas om sommaren egentligen? Jag var på en trevlig grillkväll nu i september och visst, hösten är här men det kunde inte spela mindre roll. Inte när det bjuds det finaste av sällskap och välsmakande mat i alla fall. Ugnsbakad potatis, palsternacka, rödlök och vitlök tillsammans med pumpabaguette, rödbetspuré plus grillspett med apelsin&koriandermarinerade skogschampinjoner, paprika och små söta tomater. Nuff said.

Rödbetspuré:
5 rödbetor
2 msk olivolja
1 msk skånsk senap
salt
peppar

Koka rödbetorna i ca 25 minuter, slå därefter på kallt vatten och skrapa bort betornas skal med hjälp av baksidan av en kniv. Mixa tillsammans med olivolja och senap till en puré och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar