fredag 9 september 2011

Rabarberpajen

När alpros Custard (aka vaniljkräm) ska testas är såklart paj ett måste. Inte vilken paj som helst, rabarberpaj. Förbenat god sådan dessutom.
Deg:
200 g mjölkfritt margarin
1,5 dl rörsocker
4 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,75 dl hasselnötter
finrivet skal från 1 citron

Fyllning:
400 g rabarber
0,5 dl rörsocker
0,75 potatismjöl

Blanda degingredienserna noga tills de bildar en enhetlig massa/en tjock smuldeg. Blanda fyllningsingredienserna. "Smöra" och bröa en medelstor ugnsfast form, fyll upp med fyllning och toppa med degen. In i ugnen på 225 grader celsius i ca 20 minuter eller tills skalet börjar få färg.
Alpro har förövrigt lyckats med sin produkt - den var väldigt god, snäppet godare än oatlys vaniljsås i mitt tycke. Dock har jag bara sett Alpros custard i relativt stora förpackningar vilket leder till helt bisarra paj och sås-bataljer, men det är nog praktiskt när det vankas kalas.

4 kommentarer: