Gul couscoussallad
3 portioner couscous
0,5 g saffran
200 g bladspenat
250 g kokta kikärtor
1-2 gula paprikor
200 g torkade aprikoser
1 näve russin
salt
peppar
eventuellt pinjenötter
Koka upp 3 portioner couscous enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt saffran när vattnet börjat koka. Hacka paprika, skär aprikoserna i mindre bitar och fräs dessa i olja i en kastrull tillsammans med spenaten. När dessa börjat få färg tillsätts kikärtor och russin under omrörning varpå kastrullen tas av kokplattan. Rör ner din nytillagade couscous i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
Serveras till exempel till avvattnad och stekt aubergine kryddad med lite örter (ja, ingen riksnyhet direkt men det är faktiskt en riktigt schysst side dish i mina ögon), samt morotshummus (som på bilden ovan nästan flyter in i couscoussalladen färgmässigt... recept kommer så småningom!).
Älskar titeln på detta inlägg :) Och din matblogg i allmänhet nomnom!
SvaraRaderaHej Marlin! Tack för peppen, det uppskattas! Saknar dock ditt bloggande.. om du någonsin börjar ett nytt bloggprojekt måste du höra av dig..!
SvaraRadera