torsdag 2 juni 2011

Morotshummus & surdegsbröd

Som tidigare utlovat:
Morotshummus
250 g morötter
250 g kokta kikärtor
1 lime
olivolja
0,5 dl tahini
2-3 nävar färsk basilika
spiskummin
koriander
salt
2 vitlöksklyftor
gurkmeja

Koka morötterna tills de mjuknat en aning, mixa dem därefter i en matberedare tills de antagit puréform. Tillsätt kikärtor, pressad vitlök, olivolja, tahini, spiskummin, koriander, salt, juice från en limefrukt och gurkmeja (om du gillar färggrannhet och, ja... smaken av gurkmeja helt enkelt). Fortsätt mixa tills ingredienserna antagit önskvärd hummuskonsistens. Riv sönder basilika blad, rör ner i din hummus och smaka av.
Fick en halv limpa surdegsvalnötsbröd av en kompis snälla pappa och det brödet blev otroligt trevligt när det fick bekanta sig med lite morotshummus, lättrostad paprika och färsk basilika som garnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar