måndag 16 maj 2011

Fyllda gifflar

Grundrecept för Ungerska gifflar

1 kg mjöl

0,5 liter sojamjölk

200 g mjölkfritt margarin

0,5 msk salt

1 msk socker

0,75 paket jäst


Förebered blandning av mjöl, salt och socker. Smält margarinet och häll i mjölken. När detta blivit fingervarmt så ha i jästen. Blanda mjölblandningen med vätskan och låt jäsa. Degen ska jäsa till dubbel storlek 30-40 min beroende på hur varmt det är.

Dela sedan upp degen i bitar stora som golfbollar, kavla ut dessa till en tunna oval yta. Rulla ihop och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter (tills de fått en gyllenbrun ton).

Men istället för att bara rulla ihop gifflarna kan man ju fylla dem med godsaker! Tex;

300 g tofu

25 g puré av soltorkade tomater

2-3 nävar rostade och saltade cashewnötter

10 st soltorkade tomater

basilika

oregano

salt

peppar

olivolja


Finhacka cashewnötter och soltorkade tomater och blanda med övriga ingredienser.

Lägg ett tunt lager på varje "oval" innan den ska rullas ihop och in i ugnen.


Lägg därtill rödbetshummus plus couscous med körsbärstomater, broccoli och haricots verts på din tallrik och servera.
Rödbetshummus
300 g kokta kikärtor
2 msk tahini
1-2 msk citronjuice
4 st delikatessrödbetor
salt
peppar
spiskummin
olivolja
kardemumma

Koka rödbetorna, häll av vattnet och pilla bort skalet. Mixa väl ihop med kikärtor, tahini, citronjuice och olja. Smaka av med kryddor.
Nom!

3 kommentarer: