måndag 30 maj 2011

Couscous - the food so nice they named it twice!

Pastasallad är ju fantastisk utflykts- och matlådemat, men ibland kanske magen vill ha något annat, lite mer orientaliskt. Typ couscoussallad. Som dessutom är en klar sommarfavorit och sommaren tycks ju vara på ingång, så om din bordskamrat låter skeptisk kan du säga att det är detta som ligger rätt i tiden just nu. Tror faktiskt varenda svensson där ute i landet skulle kunna slänga ihop en schysst sådan utan att behöva få alltför djupa väck i pannan under tillagningsprocessen och sen går det ju faktiskt inte att bestrida det faktum som redan rubriken klargjort. Couscous - the food so nice they named it twice... Det är väldans gött helt enkelt!

Gul couscoussallad
3 portioner couscous
0,5 g saffran
200 g bladspenat
250 g kokta kikärtor
1-2 gula paprikor
200 g torkade aprikoser
1 näve russin
salt
peppar
eventuellt pinjenötter

Koka upp 3 portioner couscous enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt saffran när vattnet börjat koka. Hacka paprika, skär aprikoserna i mindre bitar och fräs dessa i olja i en kastrull tillsammans med spenaten. När dessa börjat få färg tillsätts kikärtor och russin under omrörning varpå kastrullen tas av kokplattan. Rör ner din nytillagade couscous i kastrullen och smaka av med salt och peppar.

Serveras till exempel till avvattnad och stekt aubergine kryddad med lite örter (ja, ingen riksnyhet direkt men det är faktiskt en riktigt schysst side dish i mina ögon), samt morotshummus (som på bilden ovan nästan flyter in i couscoussalladen färgmässigt... recept kommer så småningom!).
Och just det ja, för livsnjutaren rekommenderas att rosta pinjenötter med lite, lite salt och strö över rätten.

2 kommentarer:

  1. Älskar titeln på detta inlägg :) Och din matblogg i allmänhet nomnom!

    SvaraRadera
  2. Hej Marlin! Tack för peppen, det uppskattas! Saknar dock ditt bloggande.. om du någonsin börjar ett nytt bloggprojekt måste du höra av dig..!

    SvaraRadera