tisdag 3 maj 2011

Bananbrunisar

Om jag skulle göra en lista på de bakverk/sötsaker som underskattas mest så hade nog brownies hamnat topp 10 at least. Den får sällan kärlek. Inte för att den får hat heller kanske, men med tanke på hur goda brownies jag käkat i mina dagar så är det nog på tiden att någon av dem publiceras på det världsvida nätet. Och exakt hur underskattade är brownies? Jo, så underskattade att jag glömde skriva och publicera detta inlägg fram tills nu. Lite pinsamt. Men dessa blev sjukligt goda och konsistensen blev extra fin när de fått kallna i kylskåpet.

Bananbrunisar
200g mörk choklad
3 st smått övermogna bananer
1-1,5 dl socker
50 g mjölkfritt margarin
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 nävar valnötter
1 näve pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader celsius. Smält margarinet i en kastrull, bryt sedan chokladen i småbitar och rör ner i kastrullen och låt även chokladen smälta. Ta bort kastrullen från spisplattan och rör ner socker och vaniljsocker. Skala bananerna och mosa i en bunke och häll därefter ned chokladblandningen . Sedan tillsätts vetemjöl och bakpulver lite i taget samtidigt som du vispar med elvisp. När smeten känns jämn bryts nötterna i lagom stora bitar och rörs ned i bunken. Ta fram en medelstor ugnsfast form, klä den med bakplåtspapper och häll i smeten. In i ugnen på ca 30 minuter. Låt därefter formen svalna innan kakan skärs upp i bitar. Servera brunisarna kylskåpskalla för bästa smakuppöevelse.

2 kommentarer: