Bananbrunisar
200g mörk choklad
3 st smått övermogna bananer
1-1,5 dl socker
50 g mjölkfritt margarin
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 nävar valnötter
1 näve pecannötter
Sätt ugnen på 175 grader celsius. Smält margarinet i en kastrull, bryt sedan chokladen i småbitar och rör ner i kastrullen och låt även chokladen smälta. Ta bort kastrullen från spisplattan och rör ner socker och vaniljsocker. Skala bananerna och mosa i en bunke och häll därefter ned chokladblandningen . Sedan tillsätts vetemjöl och bakpulver lite i taget samtidigt som du vispar med elvisp. När smeten känns jämn bryts nötterna i lagom stora bitar och rörs ned i bunken. Ta fram en medelstor ugnsfast form, klä den med bakplåtspapper och häll i smeten. In i ugnen på ca 30 minuter. Låt därefter formen svalna innan kakan skärs upp i bitar. Servera brunisarna kylskåpskalla för bästa smakuppöevelse.
jag tror jag dör lite.
SvaraRaderaNaj, bättre att leva ju!
SvaraRadera