söndag 1 maj 2011

Sås & PotatisPumpamos

Potatis och sås! Det är nog den bärande väggen i den byggnad vi kallar Svea Rike. Fast här är det ju såklart en specialarvariant, närmare bestämt potatispumpamos och senapsbalsamicosås. Så det så.

PotatisPumpamos
700 g muscatpumpa
800 g potatis (helst av mjölig sort)
vegetabiliskt margarin
salt
peppar
muskot

Koka potatisen. Skär bort pumpans skal, skär pumpan i mindre bitar, och rosta på 225 grader celsius i ugnen tills bitarna blivit lite mjuka. När potatisen kokat klart och pumpan rostats nog hälls potatisvattnet av varpå pumpan (+ den vätska som sipprat ur den och nu befinner sig i ugnsformen) hälls ned i potatiskastrullen. Mosa alltsammans noga med en pärstamp, tillsätt margarin och smaka av med salt, peppar och muskot.

Senapsbalsamicosås
2 dl naturell soyghurt
ca 2 msk skånsk senap
salt
peppar
dill
1 tsk balsamico

Blanda ingredienserna och rör om väl.

Moset och såsen gjorde sig riktigt bra på tallriken där de samsades med kryddigt tillagade sojastrimlor från vegegården (bara jag som hittills missat den lite smalare varianten? tokgoda!) sallad på körsbärstomater, romansallad, alfalfagroddar och sugar snaps... Sen så är det ju som så att det är obligatoriskt att rosta och salta pumpafröna när pumpa ska tillagas, så det gjorde jag och strödde över tallriken. Sweetness!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar