söndag 22 maj 2011

Bästa bruschettan

Så här görs bästa bruschettan i 8 enkla steg:

1) Plocka fram ett hembakat matbröd (jag använde ett som gjordes på hälften grahamsmjöl, hälften kärnvetemjöl med fullkorn, vatten, jäst, mortlad fänkål och salt)

2) Skiva upp brödet och släng in i ugnen på 175 grader celsius i någon minut tills de fått lite yta och färg.

3) Ta ut bröden ur ugnen och gnugga ovansidan (alltså där du tänkt lägg allt det gottiga sen) ordentligt med en skalad vitlöksklyfta.

4) Rensa ut innanmätet ur ett gäng romanticatomater och skär dem i småbitar och blanda i en skål tillsammans med olivolja, citronjuice och salt, allt efter smak (såklart ska inte tomatinnanmätet kastas, spara till morgondagens gryta eller soppa på spik eller vad som nu må stå på menyn).

5) Lägg på tomatblandningen på bröden tillsammans med 2 kokta färska sparrisstänger per bruschetta.

6) Hyvla några skivor cheezly supermelty mozzarella-style och släng på, varpå bröden åker tillbaks in i ugnen tills dess att sojaosten börjat smälta.

7) Ta ut bröden och strö över lite färska basilikablad.

8) Käka.

Detta kan vara bästa bruschettan jag någonsin ätit. En av de bästa mackorna överhuvudtaget för den delen, käkade nämligen en annan macka dagen efter jag käkat den ovan skådbara och halvvägs in i mackan kände jag att det var på sin plats att borra blicken i mackan och med munnen halvt full med mat klämma ur mig "yo, sandwich, imma let you finish but last nights bruschetta was one of the greatest of all time!".

3 kommentarer:

  1. "yo, sandwich, imma let you finish but last nights bruschetta was one of the greatest of all time!". HAHAHA <1234

    SvaraRadera
  2. @Nej: Skojar inte!
    @karin: tacktack, det var det verkligen också..

    SvaraRadera