torsdag 17 februari 2011

Fyllda tomater

Hooka upp ingredienser:
6-8 normalstora tomater
200 g skogschampinjoner
1/2 paprika
1 portion couscous
1/2 chilifrukt
några msk tomatpuré
salt
timjan
Skär av toppen av tomaterna och gröp ur.
Koka couscous, hacka skogschaminjonerna, chilin och paprikan fint. Blanda ihop det finhackade med tomatpuré i en bunke. Tillsätt kryddor och rör ner couscousen när den är klar.
Fyll upp tomaterna med röran och lägg tomaterna i en oljad form.
Släng på ett par skivor cheezly mozzarella-style super melt (eller vad den nu heter) och släng in formen i ugnen på 225 grader celsius.
Plocka ut ur ugnen efter sisådär 30 minuter och servera!
Till detta; sojastrimlor från vegegården plus röd- och vitkålssallad... Nom!

3 kommentarer:

  1. OMG! Det verkar som du lyckats med en väldigt god rätt. Har bara en fråga. Hur har du marinerat dina sojastrimlor? Mina brukar bli så tråkiga, men de där ser klart aptitliga ut.

    SvaraRadera
  2. Och just det! Var får en tag i veganmozzarella? Hur kan jag ha missat detta?

    SvaraRadera
  3. Tackar och bockar! Vegansk och smältig mozzarella produceras av ett märke som heter cheezly tror jag och säljs tex på suveräna astrid&aporna i malmö om du bor i dom krokarna annars tror jag att det finns på gröna boden i gbg eller good store i sthlm också.. fast det kan jag inte svära på för där har jag aldrig varit men rent logiskt så borde det vara så..
    Jag brukar faktiskt aldrig marinera mina sojastrimlor.. Steker dem i olja på hög värme tills de fått fin stekyta sen har jag i sojasås och kryddor(gärna favoriten tandoori) och rör om som en gnu för att alla strimlor ska få lika mycket sås och kryddning, det har funkat bäst för mig.. Lycka till med matlagningen och cheezletandet!

    SvaraRadera