tisdag 22 februari 2011

All about the Sauce part II

Kantarellsås
250 g kantareller
1 gul lök
2,5 dl havregrädde
någradroppar sojasås (helst den bästa huset har att erbjuda, i mitt fall kikomans underbara variant)
salt
peppar
dill
1/2 msk maizena
25-50 g vegetabiliskt margarin

Fräs finhackad lök och kantareller i vegetabiliskt margarin. När det doftar mums och löken antagit en skepnad mellan genomskinlig och gyllenbrun ställs pannan åt sidan. Ta fram en kastrull, vrid upp värmen, klicka i margarinet och låt det smälta. Rör ner maizena och rör om ordentligt så att inge klumpar finns. I med salt, peppar, dill. Häll i havregrädden lite i taget under omrörning och låt koka upp. Tillsätt några droppar av din bästaste sojasås. När såsen fått rätt tjocklek smakar du av så att kryddningen blivit som du önskat och om så är fallet rörs löken+kantarellerna ner i kastrullen som får stå kvar på eftervärme.

Ibland gör såsen rätten. Så var det i detta fallet, inte för att palt (som de suveräna norrmännen förövrigt döpt till raspeballer! i shit you not...), rårörda lingon, ugnsrostad morot&kålrot plus en sallad på vitkål och haricots verts är dåligt käk direkt... men såsen satte prickarna över ï:et!

2 kommentarer:

  1. stekigt käk. du är stekig.

    SvaraRadera
  2. Haha det enda stekiga med detta käket är väl att paltrester kan vara jäkligt schysst att skiva upp och steka dagen efter... själv kommer jag ju aldrig mer se ut som en stekare.

    SvaraRadera