tisdag 3 augusti 2010

Vegan Banana Tiramisu!

Rubriken säger allt. Vegansk banantiramisu. Älskar denna efterrätt. Tror det kan vara min favorit. Ett egenkomponerat recept som påminner om den vanliga tiramisun men som också tar med en på en smakupplevelse i lite ny riktning.

Botten:
2 st mosade övermogna bananer
3 dl vetemjöl
1/4 tsk natriumkarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,8 dl socker
0,8 dl olja
1,6 dl sojamjölk
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på ca 180 grader celsius. Mosa bananerna i en skål så att så gott som inga klumpar finns. Tillsätt sedan olja, sojamjölk och vaniljsocker, blanda ordentligt. Ta därefter fram en ny skål i vilken övriga ingredienser blandas väl. Häll sedan i de torra ingredienserna i "bananskålen" lite i taget under omrörning tills en smet bildats. "Smöra" och bröa en medelstor kvadratisk form, häll sedan i smeten och sätt in i ugnen. Grädda i ca 20 minuter.

Övriga lager:

1 paket tofutti sour supreme
4/5 paket tofuline creamy spread naturell
1,5 dl stark kaffe
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
kakao

Stick hål lite varstans på den avkallnade bottnen med en gaffel och häll därefter ut kaffet över bottnen. Blanda sour supreme och creamy spread och tillsätt sedan socker och vaniljsocker och smaka av. Smeta ut över bottnen. Täck det jämna, vita lagret med ett tunnt lager av kakao. Sätt in i kylen i cirka ett dygn för bästa smakupplevelse!

2 kommentarer:

  1. Du är ett geni Sebastian!

    SvaraRadera
  2. Oj, geni? Ja jag vet inte men jag tackar o bockar o får nog säga att just detta receptet är riktigt gött och borde testas av alla (även folk som inte tror att de gillar tiramisu :])

    SvaraRadera