onsdag 18 augusti 2010

PizzaPizzaPizza!

Hemmagjord Pizza beats köpepizza every day of the week. Det är sjukt smarrigt och man får ha på precis så mycket som man vill av vad man vill. Mycket billigare också sett till både kvantitet och kvalitét. Så här gick det till när den bästa pizzan så långt mitt minne räcker tillreddes;

Deg

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
½dl olivolja
2 tsk bakpulver
1½ dl sojamjölk

Blandade de torra ingredienserna först, sedan hälldes sojamjölken och oljan ner i bunken och det hela bearbetades till en smidig deg.

Sås

500 g passerade tomater
en skvätt olivolja
Basilika eller oregano

salt & peppar

Nuthin' unusual. Fräsa basilika/oregano i olja, tillsätta passerade tomater, salt och peppar och låt puttra på låg värme jääävligt länge för bästa smak. Vissa tycker att man ska ha i vitlök också. Jag håller med ibland. Men inte alltid.

Efter detta är det bara att ösa på med saker som smakar mumma, i mitt fall; lök, champinjoner, gul&röd paprika, soltorkade tomater, kronärtskockehjärtan, färsk basilika och sist men verkligen inte minst - vegansk smältost från Berlin!

Smältosten var av märket Vegusto och bar det passande namnet No-Muh-Chäs Melty. Sjukligt god, krämig men inte för tung. Den smälte bra också, och till skillnad från förtryckost så luktade denna osten gött. Billig? Nej, inte direkt men klart värt.. Längtar redan tillbaks. Det är nämligen inte vilken pizza som helst som får betyget "best ever" av mig, och tror inte att det hade hänt utan Vegustos finfina produkt (även om jag också gillar pizza med strictly grönsaker on it).

Och just det ja, in i ugnen på 200-225 grader celsius och plocka ut när det luktar gott och allt ser ut som det ska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar