fredag 6 augusti 2010

Ugnsrostat!


Ugnsrostade grönsaker är någonting jag uppskattar att ha på tallriken emellanåt och det fina är att man kan variera det hela med årstiderna. Dels med priset som utgångspunkt, men personligen tycker jag även att olika grönsaker passar bättre i ugnsrostat format än andra vid olika tider på året. Denna sommriga blandning slängde jag ihop för några dagar sedan;
1 zucchini
1 gul paprika
1 orange paprika
1 blomkålshuvud
salt
olja
timjan
gurkmeja
Sätt ugnen på 225 grader celsius. Rensa och skär grönsakerna i ganska stora bitar (förhållandevis mjuka grönsaker så som zucchini bör vara något större än förhållandevis hårda så som blomkål). Häll lite olja på en plåt, släng på grönsaker och kryddor (snåla inte med timjan) och blanda ordentligt. In med plåten i ugnen. Rör om bland grönsakerna efter ca 20-30 minuter. När grönsakerna fått lite färg och närmar sig bra konsistens kan man stänga av ugnen och låta plåten stå kvar i ugnen på eftervärme tills en stund innan servering.
Till detta spisades; kikärtor, bladspenat, lök och vitlök som jag stekt ihop och kryddat med favoriten garam masala. Kokade upp ett ordentligt lass pärlcouscous som för ovanlighetens skull kryddades med tandoori, passade överraskande bra. En klick tofutti creamy smooth med choppade oliver i till det och man är hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar