torsdag 2 februari 2012

Pumpapuré och andra smarrigheter


Puréer kan verkligen skänka liv till en i övrigt smått torr och fantasilös tallrik och pumpa kan banne mig skänka liv till vem som helst, till och med suraste gamla bittergubben. Det kan jag vittna under ed på.

Ingredienser:
0,5 kg muskatpumpa
1 rödlök
ungerskt rökt paprikapulver
1 dl olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
smakneutral olja till ugnsbakning

Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort pumpans skal och skär pumpan sedan i grova bitar. Skala löken och skär den i klyftor. Häll en klick smakneutral olja på en plåt (eller i bottnen av en ugnsfast form), bred ut pumpa och rödlök på formen, in i ugnen tills båda mjuknat och börjat få färg. Räkna med ca 30 minuter. Häll därefter ner pumpa och lök tillsammans med de vätskor som utsöndrats under ugnssessionen i en matberedare och mixa till en slät puré. Tillsätt olivolja och pressad vitlök och smaka därefter av med salt, peppar och rökt paprikapulver.

Käka med bulgur, färska grönsaker och nystekt tzay. Det gjorde jag, det var gött!!

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med, puré festar till det mesta och ser sjukt avancerat ut à la snajsig restaurang. Mmmmm, tzay var hundra år sen jag åt, måste köpa!

    SvaraRadera