torsdag 23 februari 2012

Apfelpfannkuchen

Tyska äpplepannkakor:
400 g saftiga, fasta äpplen
115 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk bakpulver
2 msk rapsolja
3 msk vatten
en nypa salt
socker efter smak
2,5 dl sojamjölk
50 g mjölkfritt margarin

Smält margarin och låt svalna. Vispa ihop bakpulver, vatten och olja till en lös smet i en skål, ställ åt sidan. Blanda det avsvalnade margarinet med sojamjölk väl i en bunke. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i bunken med sojamjölk lite i taget och vispa noga så att inga klumpar bildas. När all mjölblandning förenats med sojamjölksblandningen till en slät smet är det dags att röra ner blandningen med bakpulver, olja och vatten. Skiva därefter äpplena i tunna skivor och rör ner i smeten. Låt smeten svälla i ca 30 minuter, därefter kan smeten stekas till pannkakor på konventionellt vis.

Toppa gärna med smält mörk choklad och kanske kanadensisk lönnsirap? De tysk-kanadensiska relationerna har sällan varit bättre.

2 kommentarer:

  1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Låter fantastiskt!

    SvaraRadera
  2. Och det är det också, Mette! Vänta bara tills du får smaka!

    SvaraRadera