söndag 19 februari 2012

All out husmanskost

Åh, husmanskost alltså. Varma känslor i bröstet. Ändå äter jag det ganska sällan, men så finns det ju faktiskt en helt fantastisk värld där ute med mat från när och fjärran som ska utforskas. Jag åt de där gamla goda sojabullarna tillsammans med rårörda lingon, klyftpotatis (kryddad med persilja, mejram och citronpeppar), sallad på rårivna morötter och rättika, samt en fin och krämig havregräddsås.

Havregräddsås:
2,5 dl havregrädde
0,5-1 msk vetemjöl
ca 1 msk mjölkfritt margarin
1-1,5 msk sojasås
salt
peppar

Smält margarinet i en kastrull på låg värme, tillsätt vetemjölet under kraftig omrörning - inga klumpar tolereras. Blanda till en slät men lös smet, rör ner havregrädden och låt puttra till önskvärd konsistens. Smaka av med salt, peppar och sojasås.

3 kommentarer:

  1. Psst! Du behöver en "husman"-etikett/tag :D

    SvaraRadera
  2. Done!: http://moresunshinelightbreeze.blogspot.com/search/label/Husmanskost

    SvaraRadera