onsdag 15 februari 2012

Paksoi-wok med stekt tempeh

Paksoi-wok:
2-3 portioner risnudlar
ingefäraknöl i storleksordning tumme
1 stor röd chilifrukt
3 morötter
250 g paksoi
2,5 dl strimlade bambuskott
2 salladslökar
en skvätt sojasås
halv näve sesamfrön

Riv ingefäran så fint som möjligt och finhacka chilin. Hacka löken och fräs tillsammans med ingefära och chili i en klick olja i en wokpanna. Skär morötter i lagom stora stavar (inte för tjocka) och rör ner dessa i pannan tillsammans med bambuskott, välsköljd paksoi och sesamfrön. Koka under tiden nudlar, häll av vattnet och rör ner i pannan tillsammans med sojasås när paksoibladen börjar bli sladdriga. Låt fräsa någon minut under omrörning och smaka eventuellt av med lite salt när nudlarna blandats ordentligt med övriga ingredienser.

Till det spisades tempeh marinerad och stekt i endast rostad sesamolja, cayennepeppar och salt, vilket var fint. Den krämiga men samtidigt lite nötiga tempehsmaken fick komma fram ordentligt samtidigt som den blandade sig väl med sesamsmaken och hettan från cayenne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar