måndag 16 januari 2012

Medelhavspaj

Har helt glömt att blogga om den här göttiga pajen jag gjorde för ett tag sen, och det håller ju inte. Mer paj åt folket! Och en liten sidenote: helt sjukt vad gott det var med rå zucchini (jag vet det låter knasigt) när den var sådär tunt strimlad i långa fina spiraler. Just sayin', borde provas.

Pajdeg:
75 g mjölkfritt margarin
2,5 dl vetemjöl
1,25 dl rågsikt
0,75 dl sojamjölk
en nypa salt

Skär margarin i småbitar och knåda ihop med övriga degingredienser, vätskan tillsätts med fördel fasvis. När degen har rätt konsistens ska degen plattas ut försiktigt i en pajform. Stick håll lite varstans och förgrädda på 250 grader celsius i ca 10 minuter.

Fyllning:
150 g kalamataoliver
15 soltorkade tomater
halv kruka färsk basilika
ca 100 g fast naturell tofu
1 paket tofuline creamy spread naturell
salt
peppar
en skvätt citronjuice

Sätt ugnen på 220 grader celsius. Smula tofu i en bunke, blanda väl med creamy spread. Tillsätt därefter halverade urkärnade oliver, finstrimlade soltorkade tomater och basilikablad som du river i mindre bitar med händerna. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Fyll upp pajskalet med fyllning, sätt in formen i ugnen i ca 35 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna något.

Till det en krämig tomatsås samt sallad på lååånga spiralformade zucchinistrimlor, finstrimlad vitkål och en vinägrett.

2 kommentarer:

  1. mmmm! alltså, tycker vi får styra upp ett vegobloggare-häng snart med knytis så man får möjlighet att smaka all din fantastiska mat!

    SvaraRadera
  2. Låter som en snorbra idé! Jag är lätt på, Anni!

    SvaraRadera