tisdag 24 januari 2012

Choklad&halloncupcakes!


Choklad&halloncupcakes
Botten:
2,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
2,75 dl sojamjölk
1,5 tsk bakpulver
1 tsk äppelcidervinäger
1,5 dl hallon
2 dl socker
en nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja

Sätt ugnen på 175 grader celsius. Vispa sojamjölk och vinäger ordentligt i en bunke så att det skummar rikligt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Rör ner socker och rapsolja under kraftig omrörning i bunken med sojamjölk, tillsätt därefter blandningen med mjöl och kakao till bunken med vätskor, återigen under ständig omrörning. Rör tills alla ingredienserna blandats väl och inga klumpar förekommer. Fyll upp muffinsformar trefjärdedelar, sätt in i ugnen i 18-20 minuter och ta därefter ut dem och låt svalna.

Topping:
1 paket soyatoo sojavispgrädde
1 dl hallon

Blanda ingredienserna väl i en skål och bred över muffinsbottnarna när de svalnat helt och hållet.

Serveras kylda, gärna tillsammans med ett glas god sojamjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar