torsdag 12 januari 2012

Ital stew!


När jag lagade denna grytan var det fina vibbar och låtar av The Congos och Jimmy Cliff som smekte mina trumhinnor. Tycker att det är fint med musik samtidigt som maten tillagas, särskilt rytmisk så att man kan hacka löken i takt och vara lite lagom barnslig. Gärna i baktakt också för den delen. Ital living! Eller vitalt leverne för den som är på det humöret.

Ingredienser:
3 dl fullkornsris
1 dl quinoa
1,5 dl röda linser
vatten
250 g torkade aprikoser
1 stor gul lök
1 fänkålsstånd
400 g tomater av valfritt slag
salt
peppar
biryani masala
sojasås
olja till stekning
rostade och saltade cashewnötter

Hacka lök och fänkål, skär aprikoserna i mindre bitar, rör därefter ner dessa tillsammans med rikligt med biryani masala i en upphettad kastrull med en klick smakneutral olja i bottnen. Låt fräsa under omrörning tills löken börjar bli genomskinlig, tillsätt då ris, linser och quinoa. Efter någon minut bör vatten av den mängd som rispaketet anvisar tillsättas. Låt koka tills nästan allt vatten kokat bort, tillsätt då grovt skurna tomater och smaka av med salt, peppar och sojasås. Ta grytan från plattan och låt den stå och dra under lock i ca 10 minuter. Servera i skål, strö över cashewnötter och dekorera med fänkålsspröt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar