söndag 30 januari 2011

World Vegan Pizza Day

Igår var det, för den som gömt sig under en sten och inte visste det, World Vegan Pizza Day! Peppen!! Såklart skulle detta firas, och även om algarve och malmös numera 4 övriga pizzerior som erbjuder veganpizzor med smältig sojaost och fejkkött och hela konkarongen är apnajs och det är så fint att ni finns, så kan jag inte ljuga. Hemmagjord pizza är bättre. Jag har aldrig köpt en pizza som är bättre än hemmagjorda så när det ska firas i pizzans namn tycker jag att man bör fira med bästa möjliga pizza!

Det vill säga pizza med lide smarrig tomatsås som fått stå och puttra obehindrat, massa paprika och lök, barbecuekryddat fejkkött och vitlöks/timjansås!
Före ugnssession

Efter ugnssession

Och vad kan det tänkas vara för fauxmeat som låg på denna pizzan? Jo, astrid&apornas rövfria julskinka sålde faktiskt inte slut i jul så sådan inhandlades (till ganska billigt pris), strimlades upp i lagom bitar och fick götta sig i en finfin kryddblandning innan den hamnade på pizzan och in i ugnen. Får nog skriva in pizzafirande på 29:e januari i 2012 års kalender redan nu, för det här gillade jag!

2 kommentarer:

  1. Åh nice, det här är nog snyggaste av vegpizzadagsbidragen jag sett.

    SvaraRadera
  2. Tack för fina omdömet! Tycker själv att jag har svårt att få det att se bra ut på bild, men detta peppade mig..! Fin blogg har du också..

    SvaraRadera