Efterrätt: Bananempanadas!
1 pkt vegetabilisk smördeg (250 g)
150 g mörk choklad
1,5 mogna bananer
lite citronjuice
1-1,5 tsk rörsocker
kanel
florsocker
Sätt igång ugnen på 190 grader celsius. Skala bananerna och skiva i tjocka skivor, skär sedan skivorna i fjärdedelar. Hacka chokladen grovt. Blanda bananerna med citronjuice och rörsocker i en skål, häll därpå ner chokladbitarna.
Rulla ut smördegen (de allra flesta smördegarna som finns i vanliga livsmedelsbutiker är veganska) på en plåt, gärna med bakplåtspapper mellan plåten och degen, och skär upp degen i 9 lika stora kvadrater. Fördela banan/chokladblandningen jämt så att lite ligger i varje hörn på samtliga smördegskvadrater. Vik över degen och tryck ihop, med gaffel eller för hand. Pudra med kanel och florsocker. In i ugnen i ca 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Servera direkt när de blivit klara gärna med glass.
Helt sjukt gott, lite som pain au chocolat men mycket bättre ändå (fransoserna trodde såklart inte att det var möjligt men det var det ju...). Hade inget nyårslöfte för jag tror inte på sånt men om man får avlägga ett i efterhand så blir det nog att tillaga denna efterrätt igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar