torsdag 6 januari 2011

Kokos&curryriset


Kokos&curryris
1 msk mjölkfritt margarin
1,5 dl kokosflingor
3 dl ris
vatten
1/2 gul lök
en klick naturell soygurt
1 grönsaksbuljongtärning
curry

Fräs kokosflingor med margarin i en kastrull. Tillsätt curry, finhackad lök och en nedsmulad buljongtärning. Häll sedan ner riset och låt det stekas en kort stund varpå vatten tillsätts enligt mängdanvisningarna på paketet. Koka riset tills det är färdigt och smaka sedan av med lite soygurt (som medför en fin lite krämigare, grötigare if you will, konsistens till riset..).


Riset samsades med tomat, baba ganoush och fylld zucchini på tallriken.

Fylld zucchini
2 st zucchinis
1,5 dl röda linser
4 små paprikor av varierande kulör
1/2 gul lök
några msk tomatpuré
basilika
salt
peppar
cayennepeppar
koriander


Skär zucchinin i två delar på längden. Gröp ur med en sked. Finhacka lök och paprika, kok linser häll av kokvattnet och blanda alltsammans i en bunke. Tillsätt tomatpuré så att blandningen blir aningen mer smetig. Smaka av med kryddor. Fyll upp dina zucchinis och släng in dom i ugnen i en oljad form på 200-225 grader tills dess att fyllningen börjar få lite färg på toppen.


Självklart tänker jag inte uppmana till slöseri med resurserna genom att kasta eventuella zucchinirester i soporna. Nejnej, icke sa nicke.. Antingen blir det lite fyllning över och då kan man steka denna tillsammans med de urgröpta zucchiniresterna och käka när småhungern kryper sig nära, eller (om mängden fyllning nu skulle vara precis exakt lagom för zucchinisarna) kan man alltid frysa ner zucchiniresterna för framtida hemkok av grönsaksbuljong. You heard me. D.I.Y.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar