tisdag 25 januari 2011

Pålägg

Bröd är fasen inte fel. Ibland glömmer jag bort det, men som tur var påminner folk mig om att det faktiskt är gött. Jag är inne på grovt nu. Gärna danskt skogshuggarbröd, det säger ju sig självt att det är ordentliga grejer.

Red lentil ganoush
2 dl röda linser
1 aubergine
1 msk tahini
juice från 1/2 pressad citron
2 msk tomatpuré
1 msk vegetabiliskt margarin
4 vitlöksklyftor
persilja
salt

Koka linserna och häll av vattnet. Rosta halverad aubergine i oljad form i ugn på 200-225 grader (som om du skulle göra baba ganoush). När auberginen börjar bli sladdrig kan den tas ut ur ugnen och skalet separeras från det göttiga. Mixa i en skål tillsammans med linser. Tillsätt tomatpuré, tahini, citronjuice, margarin och pressad vitlök. Smaka av med salt och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar