söndag 23 januari 2011

Ros och ris

Ja, i ärlighetens namn har jag förtjänat både ros och ris. Eller arroz perfumado rosa som portugiserna verkar kalla det (min portugisiska är inte perfekt så ska inte svära på det). Det handlar alltså inte om att dissa eller hissa utan det handlar om ett ris som påminner om arborioris som blandats med någon typ av rosenblad. Direktimporterat straight outta Lissabon. Det var rätt gött, smakade som en blandning av risotto, pilaff och pasta. Utan sällskap kändes rosriset förvisso lite plain men tillsammans med ugnsrostade grönsaker (blomkål, zucchini, morot, paprika, gul lök) och en hemmasnickrad senap&chermoulasås blev det kalas!

Senap&chermoulasås
2 msk senap
1-1,5 msk rapsolja
0,5 msk äppelcidervinäger
en skvätt citronjuice
en nypa salt
chermoula

Vispa senap och olja tills de bildat en härlig röra. Rör ner vinäger och citronjuice. Smaka av med slat och chermoula. Servera kyld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar