lördag 26 juni 2010

Ina midsommar-style

Djurens rätt har sedan länge plockat fram schyssta recept till olika högtidsmåltider, och även om det recept jag här tänkte tipsa om egentligen är hämtat från julreceptfolder (har gjort pyttesmå förändringar bara) så passade jag på att laga och äta detta så sent som igår. Tyckte det var tillräckligt midsommrigt för att få vara med.

1 aubergine
salt
5 msk stark och söt senap
2 msk socker
1 msk vinäger
0,5 dl olja
0,5-0,75 dl soja- alternativt havregrädde
peppar
dill

Skala auberginen och skär i jämnstora strimlor. Koka strimlorna i kraftigt saltat vatten tills dess att auberginen är mjuk, lite sladdrig och har skiftat färg en del. Koktiden kan variera en aning men ca 5 minuter brukar det ta. Låt strimlorna svalna medan de rinner av i en sil. Blanda senapen med socker och vinäger och häll i oljan under omrörning. Smaka av med sojagrädde. I med kryddor av den mängd som önskas för dagen och blanda ner auberginestrimlorna. Vips så har du smarrig ickesill på din tallrik!

Och vad äter man till detta? Upp till var och en givetvis men personligen valde jag gröna paprikor, tomat, gul lök, champinjoner och morötter som jag ugnsrostat, hummus + soltorkade tomater, ajvar, en potatissallad med cocktailtomat, sugarsnaps och solrospesto, och sist men inte minst tofubratwurst med örtsmak!

1 kommentar: