måndag 21 juni 2010

Kauga!

Tänkte tipsa om lite göttiga kakor, närmare bestämt chocolate chip cookies! Detta bakverk kanske inte är någon extremt uppståndelseväckande nyhet för någon, men tycker att det är ett fantastiskt exempel på vegansk matlagning där inga så kallade ersättningsprodukter behöver användas. Dessutom är detta receptet riktigt schysst till kvällsteet, de gånger man känner för att vara en smula onyttig.
4 dl mjöl
0,5 dl kakao (jag brukar i detta recept använda kakao som blandats med lite, lite chili.. så om man vill kan man blanda i lite av det, men det smakar gott även utan)
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 dl olja
1 tsk vaniljsocker
0,6 dl vatten
100 g god mörk choklad (vill man lyxa till det kan man använda 150 g istället)
Sätt ugnen på 175 grader celsius. Hacka chokladen grovt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och choklad i en bunke. Rör ihop socker och olja i en annan behållare. Rör ner torra ingredienserna i olja/socker-blandningen. Rulla ihop till bollar och pressa ut på en bakplåtspappersbeklädd plåt så de blir relativt platta. Grädda i 8 minuter. Ta ut och låt svalna ganska länge tills dess att chokladbitarna stelnat igen.

2 kommentarer:

  1. Åh yum! Ska jag kanske göra imorrn :)
    Föressten - min syster blev jätteglad för skivan!

    SvaraRadera
  2. Dom häringa kakorna är schyssta på ett ganska simpelt sätt, lite som småkakornas motsvarighet till den traditionella kladdkakan. Hoppas du blev nöjd med dom om du gjorde dom.. Nej, vad roligt att höra att hon blev glad :)

    SvaraRadera