tisdag 4 september 2012

Fyllda paprikor med arborioris & belugalinser

Fyllda paprikor är något jag förstått att många ätit sig duktigt trötta på då de blivit bortbjudna. En vegetarisk klassiker, så att säga. Men jag är inte trött på det alls, tvärtom det smakar fantastiskt och dessutom blir det en hel måltid i ett paprikahölje som enkelt går att ta med sig på utflykt o ätas utan hjälp av bestick om man inte har paprikorna inne i ugnen allt för länge och därigenom gör sig kvitt allt tuggmotstånd.

3-4 stora röda paprikor
2 dl arborioris
1 rödlök
0,5 dl svarta belugalinser
2-3 selleristjälkar
1 msk tomatpuré
salt
peppar
äppelcidervinäger
oregano
150 g bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
solrosolja
ca 5 dl vatten

Stek finhackad rödlök i solrosolja tillsammans med pressad vitlök och oregano. När löken mjuknat kan arborioris, hackad selleri, belugalinser och spenat tillsättas. När spenaten blivit sladdrig är det dags att täcka ingredienserna med vatten och låta koka upp. Rör ner tomatpuré och tillsätt vatten i omgångar. Låt småputtra på svag värme i ca 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Halvera paprikor, fyll upp med risblandningen och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter för att bibehålla viss knaprighet i paprikan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar