onsdag 2 maj 2012

Rockyroadglass

Jag gillar verkligen min glassmaskin. Sist blev det oreoglass i vegantappning och denna gång var det dags för rockyroad! Veganska marshmallows finns förresten att köpa för dyra pengar på till exempel astrid & aporna (kan tänka mig att de säkert finns på goodstore i sthlm också), och till lite mer humana priser lite varstans utomlands. Kan passa på att nämna att denna glass blir rätt mäktig, så kanske ingen bra idé att ställa sig och göra denna om du är proppmätt efter middagen. Fast å andra sidan så har man ju en kvart i tillagningstid på sig att smälta maten och bli sugen igen. Never mind.
Rockyroadglass:
2 dl sojavispgrädde (tex go greens)
0,5 dl socker
0,5 dl kakao
halv näve veganska marshmallows
20 g mörk choklad
halv näve torrostade osaltade jordnötter
+ytterligare choklad till topping

Blanda sojavispgrädde, kakao och socker väl. Lägg ner blandningen i glassmaskinen och låt den gå i ca 5 minuter. Under tiden hackar du choklad och jordnötter grovt. Tillsätt efter de 5 minuterna jordnötter, choklad och marshmallows och låt glass maskinen gå ytterligare ca 10 minuter. Smält under tiden mörk choklad som du kan toppa med genom att ringla över den färdiga glassen, chokladen kommer stelna på glassen och ge denna efterrätt lite extra knak.

4 kommentarer:

  1. Var får man tag i veganmarshmallows? och vad görs de av??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emelie! Veganska marshmallows finns bland annat på astrid & aporna, eller att beställa från veganlife.se. Sen finns det såklart även ett bredare och billigare utbud i tex USA och UK om man skulle ha vägarna förbi.. Och veganska marshmallows består av typ samma ingredienser som animaliska; mest socker och majsstärkelse och kanske lite vaniljarom. Skillnaden är gelatin som givetvis skippas i de veganska som instället innehåller tex carragen.

      Radera
  2. Du! Vad var det i glassen vi åt hos dig när vi musiklyssnade? Banan, kakao? Choklad? och havremjölk, vilka blandförhållanden? Jag har just fryst bananer för kvällsglassen. Måste testa den ovan också :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yao! Det var bara banan, kakao och havremjölk i den. Skiva bananen tunt och frys in, mixa sedan i matberedare, häll på en ordentlig skopa kakao och ha i lite havremjölk tills du fått önskvärd konsistens. Kan inte exakta förhållanden ingredienserna emellan, för jag höftade bara men tror du kommer klara det utmärkt. Mycket kakao och lite havremjölk. Hoppas det smakar!

      Radera