onsdag 23 maj 2012

Sötpotatiscurry med äpple och jordnötter

650 g sötpotatis
2 saftiga gröna äpplen
2 nävar rostade jordnötter
1 näve sesamfrön
1 stor gul lök
salt
cayennepeppar
curry
koriander
smakneutral olja till stekning

Hacka löken och stek i olja i en gryta tillsammans med rikligt med curry (mängden curry bör givetvis anpassas till just din currys hetta) och en gnutta koriander för att få en något fylligare smak. Skala och tärna sötpotatisen relativt fint och häll ner i grytan och låt fräsa under omrörning tills sötpotatisen mjuknat något i kanterna. Tärna under tiden äpplena och rör ned tillsammans med jordnötter och sesamfrön när sötpotatisen nästan uppnått rätt konsistens. Smaka av med salt och cayenne.

Servera till exempel med stekta skivor av rökt tofu, körsbärstomater, hummus samt sallad på morot och ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar