måndag 4 juli 2011

Okra&Cauliflower Stew

250 g okra
1 litet blomkålshuvud
3-4 morötter
250 g kokta black eye beans
0,5 dl tahini
1,5 dl kokosmjölk
2 vårlökar
sojasås
sesamolja
salt
garam masala
gurkmeja
lite tandoori masala

Finhacka vårlök och fräs i sesamolja och sojasås i en stor gryta. Skär upp blomkål och morötter i mindre bitar och rör ner i grytan tillsammans med okra och kryddor. När blomkålen och morötterna fått lite yta alternativt mjuknat en aning kan bönor, tahini och kokosmjölk tillsättas. Låt puttra i några minuter och smaka av.

Serveras exempelvis till bulgur. Strö över pumpafrön eller något annat du gillar över rätten.

2 kommentarer:

  1. Jag köpte mig nyligen en påse black-eyes beans och har funderat över vad jag ska laga med dem. Det här receptet blir perfekt!

    SvaraRadera
  2. Gött! Finns mycket fint att göra med bönor, bönbiffar inte minst.. hoppas du blir nöjd o måste säga att det var väldans fina bilder på bloggen din!

    SvaraRadera