Pizza-pizza filéer! Marinerade och kryddade tofubitar från taifun, smakade just som namnet antyder - lite som pizza. Vill inte säga att det fanns en ostig underton men något åt det hållet tyckte jag mig ändå kunna skönja i bakgrunden av smaklandskapet. Något krämigt där bakom tomat-, basilika- och oreganosmakerna. Gött
Käkade en glass jag aldrig sett förr vid namn Lupinesse, i smakerna choklad (med chokladflingor), valnöt och vanilj/körsbär. Fint med dessa glassar var att de var gjorda på bland annat lupinprotein! Sjukt coolt. Lupin är, för den undrande, en blå blomma som finns i många svenska trädgårdar och viltväxande lite varstans.
Basilikapastej från Allos!
Bondkorv från Wheaty!
Sojagrädde från Sojasun, samma företag som jag hittade en chokladpudding från när jag var i Paris.
Seitan ina kassler-style från wheaty.
Chickin nuggets.
Göttigt chokladpålägg.
Den obligatoriska schnitzeln.
Bruno Fischer hade finfina pålägg som till största delen bestod av grönsaker och tofu, till skillnad från Tartex och Allos som har näringsjäst som bas i sina pålägg och Zwergenwiese som har solrosfrön som bas i sina pålägg. Najs tänkte jag och slog till på en burk i siciliansk stil!
Svamp&seitanskiva.
Taifuns tofubitar med grünkern-nuss, det vill säga torkade dinkelkorn och nötter!
Hittade gamla favoriter och spännande nya bekantskaper från Zwergenwiese. Ska bli intressant att se hur Zwergenwieses curry-ananas står sig mot Tartex dito.
Smarriga soyghurtar från sojade: en stor förpackning med körsbärssmak...
...och en liden med hallon/passionsfruktssmak. Båda väldans krämiga och fina i smaken, även om jag tycker att hallon/passionsfrukt var strået godare.
Om jag inte skriver här på bloggen på ett tag beror det nog på långvarig matkoma som ser ut att kunna inträffa inom kort.
Över&ut!
tipsar om dessa:
SvaraRaderahttp://www.theveggietable.com/recipes/tempehcrabcakes.html
rätt coola o fick kalasfin konsistens! :)
Haha coolt! Hade jag adrig tänkt på själv.. kanske på grund av att jag aldrig käkat original-crabcakes, but still..
SvaraRadera