söndag 20 mars 2011

Tofubiffar del 4

Oh yes the struggle continues. Själva strugglandet handlar väl mest om att få folk att ha en öppnare attityd till vegansk mat (hence the blog), för själva matlagningen är det inget strugglande med just nu, den går som tåget.

Senapstofubiffar
450 g tofu
5 msk skånsk senap
en halv näve pumpafrön
salt
citronpeppar
timjan
1,5 dl boveteflingor
lite potatismjöl
eventuellt äppelcidervinäger

Mosa tofu i en bunke, hacka pumpafrön och rör ner i bunken tillsammans med senap, salt, citronpeppar och timjan. I med boveteflingor och potatismjöl så att smeten går att forma till fina små biffar. Smaka av och tillsätt mer av de kryddor som kommit i skymundan. Har senapen inte gett tillräckligt med syra? Tillsätt lite äppelcidervinäger vetja!
Forma till biffar och stek tills de ser lide smarriga ut på varje sida.


Gnocchi (ja riktig på potatis, inte pastan som de av någon outgrundlig anledning också kallar gnocchi), broccolipuré och avokado med citronpeppar på smakade tokbra till!

4 kommentarer:

  1. ååh med senap, gu så gott!

    SvaraRadera
  2. Lide smarrigt med senap ja.. Känns som att det underskattas ibland..

    SvaraRadera
  3. Hmm, är ju inte så förtjust i senap. Men blev nu sugen på att göra biffar av tofun jag införskaffade häromdagen, istället för att slänga den i en wok. Fler tofubiffsrecept!

    SvaraRadera
  4. Hej Elise! Fler tofubiffsrecept (utan senap dårå..)är på g!

    SvaraRadera