onsdag 2 mars 2011

Lins&morotsbiffar

2 dl okokta röda linser
2 rejäla morötter
1 gul lök
1-2 dl havregryn
5 cm ingefära
curry
paprikapulver
salt
peppar

Koka linserna tills de blivit riktigt mjuka (gör ingenting om de blir en aning överkokta). Häll av vattnet och låt linserna rinna av i sil eller liknande. Riv morötterna och ingefäran, hacka löken fint. Blanda morötterna och ingefäran med linser i en skål, förstek löken i olja så att den blir genomskinlig (detta görs för att biffarna håller ihop mycket sämre om man inte försteker löken). I med löken i skålen med linserna, morötterna och ingefäran, blanda ordentligt. Tillsätt havregryn tills konsistensen känns tilltalande och krydda därefter med curry, paprikapulver, salt och peppar. Smaka av och justera eventuellt. Krama smeten till biffar och stek på hög värme i olja.

Broccoli&kålröra + en suverän svamprisotto på det? Ja tack, när du ändå är uppe och går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar