fredag 4 mars 2011

Aloo gobi

Egentligen ska man ha senapsfrön till detta recept. Men jag brukar ha oflyt när jag ska ha tag i dessa små frön så jag har hittills kört på vanlig senap istället. Funkar fint, fast har i och för sig inte så mycket att jämföra med.

Aloo gobi
1 gul lök
olja
2 msk senap
6 st potatisar
spiskummin
koriander
garam masala
3 tomater
1 stort blomkålshuvud
1 liten chilifrukt
salt

Stek hackad lök och grovt tärnad potatis i olja. Skär upp blomkålen i mindre bitar och rör ner med spiskummin, koriander, finhackad chili och garam masala när potatisen och löken fått en gyllenbrun touch. Skär upp tomaterna i åttondelar och häll i grytan. När saften från tomaterna runnit ut lite kan senapen tillsättas varpå grytans innehåll får puttra tills konsistensen känns rätt (den ska vara rätt tjock enligt mig). Smaka av med salt.

Addera gårdagens recept på saag tofu och du har en smarrig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar