söndag 6 mars 2011

Indien - räddaren i nöden

Många är de gånger då veganer, vegetarianer och annat glidigt folk av olika anledningar har varit ute på resande fot och då kännt sig smått förtvivlade över hur matutbudet sett ut längs med vägarna och de nya platser som besökts. Och det är ju inte så konstigt. Många gånger är matutbudet skamligt dåligt, andra gånger kanske den medvetne resenären inte kunnat eller hunnit kolla upp hur det ser ut på matfronten. Många gånger har räddningen varit det indiska köket, så därför vill jag idag tipsa om indiska restauranger i allmänhet och kanske Govindas i Lund i synnerhet.
Indiska restauranger för att de så gott som alltid (även de få som i princip bara har kött på menyn) kan ordna högkvalitativ mat utan animalier bara personen som efterfrågar detta är beredd att tala för sig, och Govindas för att de blessar Lunds befolkning med enkel men nyttig och välsmakande mat till relativt rimliga priser. Och ja, jag vet vilken typ av rörelse govindas är och nej jag är inte Hare Krishna eller ens religös. Försöker däremot vara öppensinnad.

Det enda jag kan tycka att folk bör se upp med då de besöker indiska restauranger är ghee. Det används i rätt stor utsträckning även i vegetariska rätter och om personalen inte klart och tydligt vet att ghee inte uppskattas tror jag att risken är stor att det slinker med.

Apropå resande så finns det ju idag väldigt smidiga lösningar, fenomenala sidan Happy Cow, Vegan Passport (tunt häfte som förklarar vad en vegan äter och inte äter på språk som ca 93% av världens befolkning förstår, guld värt), och en hel drös med olika appar. Men man vet aldrig. Rätt vad det är så har man blivit av med sitt vegan passport, telefonen är snodd och det finns ingen internetuppkoppling. Då är Indien räddaren i nöden.

2 kommentarer:

  1. Det där gjorde du riktigt bra! Frank vill ha mer roliga veckor.

    SvaraRadera
  2. Hej Frank! Hoppas allt är bra med dig! Vad roligt du gillar, ska se om det blir fler temaveckor.. förhoppningsvis, för jag har en del idéer!

    SvaraRadera