lördag 5 mars 2011

Indisk aprikosefterrätt

Hittade ett väldigt simpelt men ändock välsmakande och uppfriskande recept i en gammal indisk kokbok. Jag ändrade lite här och var men grunden är den samma.

Indisk aprikosefterrätt
250 g torkade aprikoser
1/2 dl vatten
1/2 näve hasselnötter
1/2 kryddmått malda nejlikor
1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Blötlägg aprikoserna i ca två timmar (tiden som krävs beror lite på hur intorkade de är). Häll av vattnet aprikoserna legat i och mixa därefter till en slät puré tillsammans med 1/2 dl vatten. Tillsätt kryddorna och blanda ordentligt. Rätten ska serveras kylskåpskall så medan purén ställs i kylskåpet hackas hasselnötter upp och rostas tills de fått en liten gyllenbrun touch. Strö hasselnötterna över den kylda aprikospurén och ha det skönt i det gröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar