söndag 14 oktober 2012

Lins&bulgurfyllda tomater

Ingredienser:
2 dl bulgur
1 dl röda linser
1 gul lök
1 normalstor fänkål
2 vitlöksklyftor
1,5-2 msk rosmarin
olivolja
ca 5 dl vatten
10-12 kvisttomater
salt
peppar

Finhacka löken, fräs på hög värme tillsammans med rosmarin, pressad vitlök och finhackad fänkål i olivolja. Häll ner bulgur när löken mjuknat. Slå på vatten efter någon minut. Låt koka under omrörning tills nästan allt vatten kokats bort, häll då ner linserna och låt koka i ytterligare 8 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar och låt blandningen stå och dra under lock i ca 15 minuter. Skär under tiden av toppen av tomaterna, gröp ur innanmätet. Fyll tomaterna med bulgur&linsblandningen, på med tomatlocket, in i ugnen på 200-225 grader celsius tills det doftar gott och tomaterna börjar bli lite småskrynkliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar