söndag 10 april 2011

Pimp yo pasta!

Cashew&tofuricotta
150-200 g tofu
1,5 nävar rostade och saltade cashewnötter
en halv kruka färsk basilika
grovmalen svartpeppar
någon matsked god, smakrik olivolja
en skvätt citronjuice
eventuellt lite extra salt

Mixa cashewnötterna tills de antagit en smulig konsistens. Smula ner tofu, tillsätt olivolja och citronjuice och mixa ytterligare lite. Riv basilikabladen och rör ner tillsammans med peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
Pastarätter i sig är ju oftast väldigt goda som de är, men ibland kan jag ändå känna att det blir lite för mycket vardag över det hela och att jag vill lyfta måltiden ett snäpp eller två. Då händer det att jag gör ett ordentligt lass cashew&tofuricotta och får ett brett leende på läpparna.

2 kommentarer:

  1. Weeeeaow! NICE med cashew, tofu och bazilikä!
    TOTALY MORGONDAGENS KVÄLLSMAT, CHECK

    Domo tack!

    SvaraRadera
  2. Du slår huvudet på spiken, cashew+tofu+färsk basilika är nästintill definitionen av najs! Hoppas det smakar...

    SvaraRadera