söndag 3 april 2011

Chocolate-chocolate Cupcakes

grund:
100 g mjölkfritt margarin
2 tsk noeggpulver + 1,5 msk vatten
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

topping:
50 g mjölkfritt margarin
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl sojamjölk
1 dl havre/sojagrädde

Grund:
smält margarinet i en kastrull på svag värme. Vispa ihop noeggpulver med vatten och rör ner i kastrullen tillsammans med socker när margarinet smält. Rör därefter ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Fördela smeten i muffinsformar (fyll up ungefär 3/4 av varje form) och grädda i ugnen 175grader/15minuter. Låt svalna.
Topping:
Smält margarineti kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao o rör ihop. Tillsätt mjölk, grädde o låt koka ihop tills det tjocknar en aning och antar en bredbar konsistens. När grundmuffinsen svalnat och stelnat lite kan man bre på topping och ställa in i kylskåpet så att allting stelnar och göttar ihop sig. Servera cupcakesen kylda.

Nu kanske ni tänker; "mååh, vad snålt med så lite topping på cupcakesen", men då får jag be er att tänka om. Ty dessa muffins har en tendens att bilda en krater i mitten och denna krater fyller man ju sedan upp med topping. Så även om det kanske ser mesigt ut på bilden ovan kan jag försäkra er om att den del av toppingen som syns endast är toppen av ett isberg.
Över&ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar