måndag 6 maj 2013

Aussiekörv del 2

Har varit och tryckt vegankorv i flabben! På 5 Dogs, beläget i The Valley på 290 Brunswick Street, serveras 5 korvar. Påstås det. Men två av dem finns i vegetabilisk tappning, så egentligen borde det heta 7 dogs. En av körvarna av intresse är tofubaserad och går under namnet "Berlin", den andra är en seitankorv vid namn "NYC". I vanliga fall tycker jag nog att detta stället är en smula dyrt, men på tisdagar får du två korvar till priset av en. Schysst deal tyckte jag, drog dit och köpte en av varje.  
Korvarna är klart godkända båda två, men seitankorven "NYC" sticker ut som den något godare och intressantare. Den tofubaserade var lite större, men också lite fegare kryddad. Konsistensmässigt likvärdiga. På minus sidan hamnar att 5 dogs valt att ha exakt samma tillbehör till båda korvarna. Och kanske att börden känns lite för väl tilltagna. På plussidan hamnar att det är göttiga tillbehör; surkål värd namnet, karamelliserad lök, tysk curryketchup och äkta tysk senap (vilket är extremt ovanligt här down under... är någonting äkta *insert europeiskt specialitet* så innebär det i allmänhet ett salig blandning av påhitt och ting från närliggande regioner). Men 5 dogs är ett hål i väggen och med tanke på det, ja då är det här riktigt bra. Särskilt på tisdagar. Och om du gillar klassisk junkfood med bättre tillbehör.
På vägen därifrån passade jag på att unna mig lite glass också, hallon & passionsfrukt från Gelateria Venezia, Shop 13 Central Brunswick Convenience Center. De hade kanske 6 veganska sorter, samtliga baserade på frukt eller bär. Riktigt krämigt och svalkande i 30 graders värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar