torsdag 19 april 2012

Lumaconis

Ingredienser:
Lumaconis till 3 personer
500 g passerade tomater
2-3 nävar vegegårdens sojafärs
2 salladslökar
1/2-1 msk vitvinsvinäger
1 msk puré på soltorkade tomater
salt
peppar
2,5 dl havregrädde
en skvätt citronjuice
+ olivolja till stekning

Hacka salladslökarna fint och stek i en klick olivolja i bottnen av en gryta. Tillsätt passerade tomater och sojafärs när löken börjar bli genomskinlig. Låt puttra några minuter och tillsätt därefter havregrädde, puré på soltorkade tomater, vinäger och citronjuice. Koka under tiden lumaconis enligt anvisningarna på paketet tills de är al dente. Smaka av med såsen med salt och peppar och häll av pastavattnet. Rör sedan ner dina lumaconis i såsen och låt de småkoka i den de sista minuterna tills du är nöjd med konsistensen.


Till det dillkryddade ugnsbakade morötter och rödbetor. Lumaconis kan med fördel toppas med lite vegan parmazano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar