fredag 20 april 2012

Hjortronpannacotta

Pannacotta betyder kokt grädde på italienska och är en efterrätt från norra delarna av landet. Jag ville kombinera med en specialitet från norra delarna av Sverige och valet föll självklart på hjortron. Lapplands guld.

Hjortronpannacotta (2 portioner):
1,5 dl havregrädde
ca 2 msk gelésocker
en nypa vaniljsocker alternativt 1/4 vaniljstång
1/2 näve hjortron
mörk choklad

Häll upp havregrädden i en kastrull och rör ner gelésocker och vaniljsocker alternativt innanmätet från vaniljstången. Koka upp under omrörning på svag värme så att gelésockret löser sig i havregrädden. Häll upp i formar eller glas, låt stå svalt tills pannacottan stelnat. Toppa med hjortron och hackad choklad.

1 kommentar:

  1. Vill ni köpa hjortronsylt av hög kvalite är ni välkommna.

    www.larssens.se

    Vänligen
    Fredrik

    SvaraRadera