fredag 18 november 2011

Pizza med mozzarella&basilikasås

Tänkte bara slänga in ett litet tips om du är sugen på pizza men fastnat i gamla hjulspår. Byt ut tomatsåsen! Kanske med en krämig mozzarella&basilikasås?

3-3,5 dl sojamjölk
1,5 msk vetemjöl
1/3 dl olivolja
salt
peppar
1/2 pkt cheezly supermelt mozzarellastyle (smältbar sojabaserad mozzarella)
1/2 kruka färsk basilika
några droppar citronjuice
eventuellt oregano

Värm upp olja i en kastrull. Häll försiktigt ner mjölet lite i taget under kraftig omrörning, inga klumpar får bildas. Slå sedan på sojamjölk, rör om och låt puttra så att såsen tjocknar något. Riv mozzarellan grovt och rör ner. Tillsätt basilikablad som du river i lite mindre bitar med händerna. Smaka av med salt, peppar och citronjuice och kanske oregano om du gillar det.

Sen är det bara att bre ut såsen på din pizzabotten innan den ska in i ugnen. Extra fint med paprika, soltorkad tomat, kapris, kronärtskocka, mangold, romanticatomater och gul lök på.

Såsen funkar såklart fint på andra ställen än på en pizza också. Funderar på att göra den till någon pastarätt någon gång framöver. Kan bli fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar