torsdag 14 mars 2013

Torn av pumpa, sötpotatis och persimon

Här kommer kanske inget renodlat recept, men väl lite inspiration. Men oroa sig ej, ska förklara tillräckligt noga så att alla som vill kan replikera.
Det du behöver:
Sötpotatis
Pumpa
Relativt färsk persimon (dvs inte allt för mosig, men ändå söt)
Persilja
salt
olja

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatis, skalad pumpa och  persimon i tunna skivor, bortåt 2-3 millimeter. Sen lägger du skivorna som små torn, med en gnutta persilja, salt och olja mellan varje skiva. In i ugnen i cirka 15 minuter. Tiden kan nog variera en del för olika ugnar, så mitt tips är att känna efter lite försiktigt mellan varven. Bitarna ska mjukna något men ändå har kvar lite tuggmotstånd.

Serveras direkt efter ugnssessionen, kläm ut några droppar färsk citronjuice över varje torn.
 Servera med stekt, sataykryddad tempeh, kokt broccoli, böngroddar, lättrostade pumpafrön och citron. Bästa jag ätit på ett tag.



1 kommentar: