lördag 30 mars 2013

Kikärtor marinerade i chili och portvin

Första gången jag smakade portvin var i Lissabon. Det var lite strul med beställningen, restaurangägaren kom ut personligen för att be om ursäkt. Det slutade med att han satte sig ner hos oss, bjöd på två flaskor portvin och diskuterade både ditten och datten. Sedan det fina minnet har portvin en särskild plats i mitt hjärta. Upptäckte nyligen att det var himla fint i marinader.

Kikärtor marinerade i chili och portvin:
250 g kokta kikärtor
0,25 dl olivolja
1 tsk chilipuré
1 msk tomatpuré
1 dryg tsk portvin
1/2 tsk vitvinsvinäger
en nypa salt

Blanda olja, chilipuré, tomatpuré, portvin, vinäger och salt i en skål. Rör ner kikärtorna. Låt stå och dra i kylen i 3 timmar, rör om då och då. Servera till exempel på grovt bröd med mosad avokado.

3 kommentarer:

  1. Provade receptet, men upptäckte ett fel. Röran krymper medan den står i kylskåpet. Hänger på något sätt ihop med antal gånger man öppnar kylskåpet o rör om. Kanske bäst att starta med en dubbel sats direkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahaha, goda saker kan ha tendensen att sjunka ihop snabbare än väntat ibland. Dubbla är det enda rätta!

      Radera